Leven in Boekelo

Het mooiste van Enschede vind je in Boekelo. Ongedwongen sfeer, een rijke historie en Boekelo heeft als dorp veel te bieden, zoals de jaarlijkse Military waar duizenden bezoekers op af komen en en wat je hier niet vindt, vind je ongetwijfeld in de nabijgelegen Twenste steden Enschede, Hengelo en Haaksbergen.

Beleef de historie

Boekelo ontstond als agrarisch dorp tijdens de textielindustrie die in Enschede floreerde. Als gevolg hiervan werd er ook naar de buitensteden uitgebreid met productielijnen, zo ook richting Boekelo. Zo werd de De Boekeloosche Stoomblekerij geboren. In 1884 werd, ook op initiatief van de regionale textielfabrikanten, een spoorlijn voor kolenvervoer aangelegd tussen Hengelo en Winterswijk. Museum Buurt Spoorweg in Boekelo houdt het spoor in ere. Meer weten hierover? Bezoek het museum of lees verder over het industrieel erfgoed van Boekelo.


Erop uit

Boekelo kent een rijke historie die ook vandaag nog te ontdekken valt. Zo kom je vanuit Boekelo in aanraking met de vele groene zouthuisjes, het zoutwatergolfbad in het Santon Resort Bad Boekelo, verschillende watermolens en mooie fiets- en wandelroutes richting Oele, het Buurserzand, Haaksbergen en Twekkelo. De routes gaan door het grensgebied met sprookjesachtige bossen, leuke dorpjes en oude Saksische boerderijen. En voor wat sportiviteit is er buiten het dorp een 18 holes driving range golfterrein en genoeg groen voor de kinderen om lekker buiten te spelen.